Digital ιατρικό marketing

Στρατηγικά βήματα στην επιτυχία της ιατρικής πρακτικής σας με μείξη branding + επισκέψεις ασθενών για άμεση χρηματοποίηση της επένδυσης σας.

Θα θέλατε να είστε σε θέση να βοηθάτε περισσότερους ασθενείς χάρη στις ιατρικές σας ικανότητές και την καλή σας φήμη; Οι στοχευμένες digital marketing υπηρεσίες μας μπορούν να σας βοηθήσουν!

Στην WebforMed κατανοούμε τις ασταμάτητες εξελίξεις στο ιατρικό marketing και για αυτόν το λόγο χρησιμοποιούμε τις πιο καινοτόμες τεχνικές για να αυξήσουμε την διαδικτυακή σας παρουσία και  να σας δώσουμε τη δυνατότητα να μπορέσετε να βοηθήσετε ακόμη περισσότερους ασθενείς που θα ζητήσουν τη τεχνογνωσία σας. 

ιατρικό marketing | ιατρικο marketing

Digital Marketing - ιατρικό marketing για παρόχους υγείας

που ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ασθενών σας και τη φήμη της πρακτικής σας!

Το ιατρικό marketing δεν είναι μονοδιάστατο αλλά πολύπλευρο. Από την εξέλιξη του website σας, στο χειρισμό της παρουσίας στο ίντερνετ, στα social media σας, στις αναφορές για εσάς στα παραδοσιακά MEDIA και όλα όσα κάνουμε έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετείτε καλύτερα τους νέους αυξανόμενους ασθενείς σας και να μην απογοητεύετε τους υπάρχοντες με το να καταλαβαίνετε ακόμη περισσότερο τις ανάγκες τους.

Πλήρες Πακέτο για ιατρικό marketing για να τα έχετε όλα υπο έλεγχο!

Ιστοσελίδα για ιατρικό marketing

Δημιουργήστε ένα γερό και σταθερό brand ιντερνετικά.

Η κατασκευή επαγγελματικής ιατρικής ιστοσελίδας για ιατρεία ή μια κλινική είναι απαραίτητη. Το προαναφέραμε ότι το 84% του πληθυσμού που κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο αναζητεί Ιατρό ή καλύτερη λύση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.  Τα πλεονεκτήματα του να έχετε μια ποιοτική ιατρική ιστοσελίδα είναι τα εξής

  • Δημιουργία Λίστας Στοχευμένων Ασθενών
  • Καλύτερο ιατρικό marketing
  • Αξιοπιστία στην πρακτική σας
  • Μακροπρόθεσμη απόσβεση κεφαλαίου
  • Πληροφόρηση για τους ασθενείς σας
  • 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα πρόσβαση για τους επισκέπτες σας
  • Μεγαλύτερο κοινό και ενίσχυση της φήμης σας
  • Επίσημο μέσο προβολής της επιστήμης σας
  • Γλιτώνετε χρόνο και κεφάλαιο
  • Καλύτερη και πιο ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών
  • Η ιστοσελίδα είναι ιδιοκτησία σας και σας ανήκει το περιεχόμενο της.

OnPage SEO ιατρικο μαρκετινγκ

Η δημιουργία της ιστοσελίδας είναι τα σωστά θεμέλια. Αλλά μετά έπεται η καλλιέργεια! 

Προσφέρουμε καινοτόμες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες για να δημιουργήστε ένα γερό και σταθερό brand ιντερνετικά. H Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO (Search Engine Optimization) είναι οι διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Στόχος είναι η κατάταξη αυτού του ιστότοπου στις υψηλότερες θέσεις των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου για στοχευμένες λέξεις κλειδιά, ώστε να αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά ο αριθμός επισκεπτών του. Χωρίζεται σε On Site SEO και Off Site SEO.

Για μια κλινική ή ενα ιατρείο αυτό σημαίνει στοχευμένοι επισκέπτες στην ιστοσελίδα που πραγματικά κάτι τέτοιο προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Είναι μαγεία όταν κάποιος πληκτρολογεί  “χειρουργός θυρεοειδούς” και  να πέφτει στη σελίδα του χειρουργού συνεργάτη μας!

Τοπικό SEO ειδικά για ιατρικό marketing

Φανταστείτε να είστε οδοντίατρος στο Μαρούσι αλλά να βγαίνετε πρώτος σε λέξεις κλειδιά όπως Οδοντίατρος Κρήτη ή κάπου αλλού. Το τοπικό SEO έχει αυτό το ρόλο. Να περιορίσει την άσκοπη κίνηση που δεν θα φέρει ασθενείς στην σελίδα σας, πολύ δύσκολα ένας ασθενής από την Κρήτη θα έρθει για ένα σφράγισμα στο Μαρούσι.

Το Google έχει μια τεχνολογία της εξατομίκευσης και της τοπικότητας. Μπορεί να δει από ποια περιοχή είναι αυτός που ψάχνει και προσπαθεί να του φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αναζήτηση. Έτσι ένας ασθενής από το Μαρούσι που ψάχνει για οδοντίατρο θα του δώσει αποτελέσματα γύρω από την περιοχή του και πανελλαδικά.

Εμείς έχουμε τη γνωστική ικανότητα να σας φέρουμε πρώτους σε οποιαδήποτε keyword επιθυμείτε δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους της περιοχής που στοχεύετε.

Google AdWords - ιατρικό marketing

Ενισχύστε το brand σας διαδικτυακά με Καθαρή Διαφήμιση!  Στο Google AdWords, ή στα Facebook Ads χρειάζεται ένας σωστός σχεδιασμός, χάραξη στρατηγικής, ενδελεχής έρευνα για τις σωστές λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε, να γράψετε διαφημιστικά μηνύματα που να είναι θελκτικά στο μάτι και στο συναίσθημα του χρήστη, να ομαδοποιήσετε σωστά τις λέξεις κλειδιά, να διαχειριστείτε το budget της κάθε καμπάνιας και πολλές πολλές άλλες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες και διαδικασίες που θα σας γλιτώσουν από κεφάλαιο και χρόνο.

Το Google Adwords και τα Facebook Ads πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κάθε ιστοσελίδα που έχει σκοπό την ανάπτυξη. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φέρετε κόσμο στη σελίδα, στοχευμένο, να αυξήσετε τους ασθενείς σας και να δημιουργήσετε brand. Έχει κόστος όμως. Πρέπει να χρησιμοποιείται με υπομονή, γνώση και πάντοτε μαζί με το SEO γιατί αυτά συνδυάζονται απόλυτα.

Social Media ιατρικό marketing

Η καλύτερη πρόωθηση είναι η διάδοση στόμα με στόμα! Η σελίδα σας είναι μια βιτρίνα προώθησης.

Τα κοινωνικά μέσα αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια φωτογραφία ή ενημερώνετε την κατάστασή σας, συμβάλλετε στο δικό σας ψηφιακό αποτύπωμα και την Φήμη σας, δηλαδή το brand σας. 

Τα social media δεν κάνουν για όλες τις περιπτώσεις ειδικοτήτων ιατρών. Απαιτείται μια ειδική αντιμετώπιση, πολύ προσεκτική γιατί εάν δεν διαχειριστεί το μέσο προώθησης σωστά μπορεί να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα! Μια αρνητική φήμη από κάποια ατάκα οποιουδήποτε πετάξει την ανοησία του σε αυτά τα μέσα θέλει πολλαπλάσια δύναμη για να αντιμετωπιστεί και να διαχειριστεί!

Σαν κανάλι δε των ασθενών σας είναι πολύ σημαντικό και φέρνει και αποτελέσματα.

Το χρησιμοποιούμε και στη διαχειριστική (δημιουργία post, συμμετοχή σε δρώμενα) και στη διαφημιστική του μορφή.(Facebook Ads)

Επαγγελματική Αρθρογραφία & ιατρικό marketing

Ένα άρθρο δεν είναι απλά ένα κείμενο για να γεμίσει μια σελίδα. Είναι ένας ακόμη τρόπος προώθησης.

Η αρθρογραφία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία οποιασδήποτε μορφής μάρκετινγκ και διαφήμισης. Ένα κείμενο αποτελείται από λέξεις που προσπαθούν να κάνουν τους επισκέπτες να αναλάβουν δράση μετά την ανάγνωση ή την ακρόασή τους. Είναι σαν μια παρότρυνση για δράση, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα: Οι κειμενογράφοι προσπαθούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται, να σκέφτονται ή να ανταποκρίνονται στο μήνυμα του άρθρου. Αν και ανήκει στο SEO που προαναφέραμε και ειδικά το off page Seo για εμάς η αρθρογραφία ή blogging αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία από μόνη της.

Είναι ποιοτικό SEO και ένα από τα καλύτερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι digital marketeers για να ενισχύσουν μια ιστοσελίδα υψηλότερα σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά για τις μηχανές αναζήτησης. 

Πολλαπλή Βελτιστοποίηση Καναλιών

Η ολιστική marketing προσέγγιση λειτουργεί αποδεδειγμένα προκειμένου να δημιουργήστε ένα γερό και σταθερό brand ιντερνετικά.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει να τρέχει όλο το marketing Plan θα πρέπει σε όλα τα κανάλια του (SEO, Αρθρογραφία, Google Ads, Facebook Ads, Link Building, Social Media Marketing, Email Marketing – Newsletter) να βελτιστοποιηθεί με τη βοήθεια των Analytics και την καθημερινή παρακολούθηση του. Τι σημαίνει βελτιστοποίηση των καναλιών; Με απλά λόγια σημαίνει να δούμε τι λειτουργεί και τι όχι. Ποιες λέξεις κλειδιά λειτουργούν, τι επισκεψιμότητα φέρνουν, τι χρήμα ξοδεύεται και αναδιαμόρφωση όλου του προγράμματος σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Στην προώθηση πρέπει να είσαι ευέλικτος και να βλέπεις γρήγορα τι λειτουργεί και τι όχι για να μην ξοδεύεται άσκοπα η επένδυσή σας. Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για κάθε δράση και αντίδραση.

Ελίτ Branding Υλικό

Το να ξεχωρίζει το περιεχόμενό σας στο ίντερνετ κάνει και την παρουσία σας ξεχωριστή. Ταυτολογία; Όχι ακριβώς! Προσφέρουμε Επικό περιεχόμενο που δεν υπάρχει κάπου άλλου στο διαδίκτυο. Με απλά λόγια Επικό σημαίνει περιεχόμενο που να συναρπάζει. Ωραίες εικόνες που να εξηγούν χρηστικά και απλά οτιδήποτε δυσνόητο, βίντεο, πρωτότυπη αρθρογραφία που δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού, infographics, white papers, οδηγούς, μοναδική πληροφόρηση, εφαρμογές, αναλύσεις.

Αυτά κάνουν τη διαφορά και έτσι ξεχωρίζει ένα ιατρείο/κλινική από κάποια άλλη, Στο ιατρικό marketing χρησιμοποιούμε ειδικά μοτιβα και χρήση personas για να βλέπουμε ακριβώς τ κάνει το target group που μας ενδιαφέρει στη σελίδα.

Συνεντεύξεις σε Μ.Μ.Ε / Παραγωγή Βίντεο / ιατρικό marketing

Σε συνεργασία με τρίτα μέρη, γνωστά Μ.Μ.Ε και infoportal, θα σας πάρουμε συνέντευξη για διάφορα ιατρικά θέματα, ιατρικές υπηρεσίες και θα την αναπαράγουμε σε πολλαπλά σημεία στο διαδίκτυο, πάντα στοχευμένα, πάντα με στρατηγική.

Η συνέντευξη δημιουργεί αξιοπιστία στο Ιατρό ή την Κλινική επίσης Κύρος και Αυθεντία. Σας προετοιμάζουμε για κάθε συνέντευξη και κάνουμε την παραγωγή, πάντα με τη δική σας άδεια και επιστημονική εποπτεία. Είναι ενα health marketing κανάλι που είναι πολύ σημαντικό.