Digital ιατρικό marketing. Οι πάροχοι υγείας όπως οι κλινικές, φαρμακοβιομηχανίες, νοσοκομεία, γιατροί βρίσκονται σε ενα 4ο εξελικτικό στάδιο αυτή τη στιγμή σε επίπεδο επιχείρησης.
Οι πιο παλιοί οι γεννημένοι από το 1970 και πριν θυμόμαστε πως βρίσκαμε λύσεις από συζητήσεις με φίλους και γνωστούς απο γνωριμίες για να βρούμε λύσεις σε προβλήματα υγείας. Τότε στόμα με στόμα – πόρτα πόρτα μέσω φιλικών σχέσεων και γνωριμιών αναζητούσαμε και συμβουλευόμασταν ανθρώπους για το πιο αξιόπιστο γιατρό η επέμβαση η φάρμακο της Αγοράς.
Μετά ήρθε η εποχή της Εφημερίδας και του Γραπτού Τύπου καθώς και του Ραδιοφώνου που άλλαξε τα δεδομένα. Οι εφημερίδες το 1970 εως 1990 ήταν πανίσχυρες με τεράστια τιράζ και κοινό προέβαλε με αξιόπιστη δημοσιογραφία τις νέες τεχνικές, μεθόδους επεμβάσεων, ιατρούς και κλινικές. Με banner σε διάφορα μεγέθη, εξώφυλλο και οπισθόφυλλο έκανε τη διαφορά.
Ακολουθησε η Τηλεόραση απο το 1990 και μετά που μέχρι το 2008 πήρε το σύνολο της δύναμης προβολής και διαφήμισης και έκανε πολλούς ιατρούς και κλινικές γνωστούς ακόμα και σήμερα. Με διαφημίσεις που κόστιζαν μέχρι εκατομμύρια για 1 λεπτό προβολής έκανε τα κανάλια κυρίαρχα μέσα της Διαφημιστικής Αγοράς.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν πια. Η τηλεόραση εκανε και αυτή τον κύκλο της και θεωρείται ένα ξεπερασμένο μέσο. που χρησιμοποιείται διαφημιστικά για ενα κοινο ανω των 65.
Βρισκόμαστε στο 4ο στάδιο που είναι πανίσχυρο, χωρίς όρια, απόλυτα μετρήσιμο και είναι καθημερινά μαζί μας. Το διαδίκτυο μαζί με την εφεύρεση και χρήση του κινητού έκανε αυτό το μέσο απίστευτα προκλητικό για κάθε διαφημιστή. Οι παλιές διαφημιστικές εταιρείες δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρένο και τα ηνία πήραν οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων που μετεξελιχθηκε σε έξυπνα σχήματα και digital marketing εταιρείες και αυτό βοήθησε αρκετά και στο health marketing pdf.
Ήταν φυσικό!
Η ειδική τεχνογνωσία που χρειάζονταν στην αρχή στο ψηφιακό marketing και στο digital ιατρικό marketing (Γνώση στις γλώσσες προγραμματισμού html,css, js) εκανε του διαφημιστές απο γκουρού σε μαθητευόμενους μάγους που διέλυσαν πολλα brand ανα περιόδους. Οι παλιοί διαφημιστές δεν μπόρεσαν, δεν ήξεραν, δεν ήθελαν επειδή ηταν προσκολλημένοι στο παλιό μοντέλο να τα συμβουλέψουν τους πελάτες τους στη μετεξέλιξη τους. Ηθελαν και οι ίδιοι να έχουν τα πρωτεία της γνώσης στο διαδίκτυο πράγμα που δεν γίνονταν.
Ετσι εμφανίστηκαν μαζί με τη βοήθεια του Δρ Google οι πρώτοι digital marketer στην Ελλάδα. Πια γνωστά πρόσωπα πια του χώρου όπως ο Παρης Πλατανιάς, η Άννα Κουτλή, ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Καράμπελας, ο Καρολος Τσιλιγκριαν και άλλοι. Δειτε τις καλύτερες εταιρείες digital marketing .
Οι αλλαγες στον αλγόριθμο του Google και η προσπάθεια των καλύτερων τρόπων αναζήτησης έγιναν το ιερο δισκοποτηρο για κάθε διαφημιστή. Το Google ανέβαζε και κατεβαζε εταιρείες και μετοχές με μια μικρή αλλαγή στον αλγόριθμο του. Οι εξελίξεις δεν μπόρεσαν να ακολουθηθούν απο πολλές εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων και digital marketing εταιρείες για λόγους οικονομικούς, γνώσεων, παρακολούθησης των εξελίξεων, εμμονής σε παρωχημένα λογισμικά κ.α
Αυτοί που μπόρεσαν να εξελιχθούν έγιναν οι καλύτερες εταιρείες digital marketing του Σήμερα και βοήθησαν αρκετά και στο digital ψηφιακό marketing. Πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν ειδικό κλάδο για το health marketing. Η ωμή πραγματικότητα όμως είναι η εξής:
Η αναζήτηση της λύσης για το πρόβλημα υγείας (μικρό η μεγάλο) γίνεται μεσα απο τις μηχανές αναζήτησης της Google που είναι μέρος του digital ιατρικό marketing και τα φιλικά του μέσα όπως το youtube και πολλά άλλα στο τεράστιο δίκτυο του που αυτά με την σειρά τους βοηθάνε στην διαφημιση ιατρων, στην διαφημιση ιατρειου τους δηλαδή στο marketing ιατρειου τους και γενικότερα στο medical promotion. Δηλαδή ο Δρ Google αντικατέστησε το παραδοσιακό στόμα με στόμα και την κοινωνική επαφή, τον Τύπο και το ραδιοφωνο, την Τηλεόραση και έγινε η αξιόπιστη φωνή που συμβουλεύει κάθε ασθενή ποια είναι η λύση στο πρόβλημα υγείας του μέσα από την διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Το ψηφιακό marketing στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό.
Στην πραγματικότητα όμως το Google δεν γράφει το ιατρικό περιεχόμενο αλλά βοηθάει στο ιατρικο μαρκετινγκ. Απλά ταξινομεί το περιεχόμενο σαν ενας σελιδοδείκτης. Οι άνθρωποι γράφουν μέσω των ιστοσελίδων. Το Google ταξινομεί κάθε ιστοσελίδα σε θέσεις (ranking positions) σε σχέση με λέξεις κλειδιά που πληκτρολογούν άνθρωποι στον υπολογιστή τoυς, τάμπλετ, κινητό κ.α. Αυτοί είναι μερικοί τροποι διαφημισης ιατρων.
Κάθε λέξη κλειδί η φράση που έχει μηνιαία αναζήτηση πάνω από 10 φορές αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων του Google και αντιστοιχίζεται με θέσεις ιστοσελίδων πάνω σε αυτή τη λέξη.Από 1η έως 10 είναι οι καλύτερες θέσεις με κυρίαρχη την 1η.
Η θέση κατάταξης στο ψηφιακό marketing βασίζεται σε ένα αλγόριθμο με πάνω από 200 σημεία που η γνώση του έχει το βάρος της σε χρυσό για κάθε digital marketer.
Το θέμα είναι ότι η 1η θέση καταλαμβάνει το 75% της κίνησης σε κάποια λέξη κλειδί. Δηλάδη για μια λέξη κλειδί όπως είναι αιμορροΐδες με μέση αναζήτηση ανα μήνα 6000 άτομα το 75% θα πάει στην ιστοσελίδα που καταλαμβάνει την 1η θέση. γιαυτή τη λέξη κλειδί. Αυτό είναι το digital ψηφιακό marketing.
Αρα το περιεχόμενο κάθε ιστοσελίδας πρέπει να βελτιστοποιειται (SEO) για τις μηχανές αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο για παράδειγμα βοηθάει το ιατρικο marketing.